Ierusalim, Pamantul Fagaduintei

Ierusalim, Pamantul Fagaduintei16 Nov 10:00 - 22 Nov 13:00 - Jerusalem
Jerusalem, Capital of Israel

Route
More info

Ierusalim, Pământul Făgăduinței
“suntem doar pelerini pe acest pământ, călătorind către Împărăţia Cerească” (părintele Serafim Rose)
16 – 22 Noiembrie 2018*

Traseul include:
Haifa, Muntele Carmel - Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Ierusalim, Muntele Măslinilor - Muntele Sion, Via Dolorosa(Calea Crucii) - Iordan - Mănăstirea Hozeva - Marea Moartă - Ierihon - Bethleem – Mănăstirea Sfantul Sava

Pret 650 EuroZiua 1: București – Tel Aviv – Haifa
Plecare de pe Aeroportul București OTOPENI, zbor București- Tel Aviv.
Tel Aviv – pe Coasta Mării Mediterane, pe urmele Sfantului Petru până la Cezareea, (locul de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma) - oraşul Haifa, la poalele Muntelui Carmel, frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 2: Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Cana din Galilea, acest loc este cinstit de catre crestini drept locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a savarsit prima Sa minune, minunea prefacerii apei în vin –
orașul Nazareth, (locul copilăriei lui Iisus Hristos): Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului Sfintei Fecioare Maria, în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977. Biserica Catolică Buna-Vestire: grota în care Sfanta Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că il va naște pe Iisus. - Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; si in Biserica greco-ortodoxă ne inchinam la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Muntele Fericirilor, (pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri a fost ridicata o Biserica). Muntele Fericirilor se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m sub nivelul Mării Mediterane. Opţional croazieră pe Marea Galilei, așa cum era pe vremea Mântuitorului. - Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul, unde a săvârșit cele mai multe minuni; ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfantului Petru. La mică distanță se află Tabgha (minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti cu care au fost hrăniti peste 5000 de oameni). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 3: Râul Iordan – Hozeva – Marea Moartă – Ierihon
Valea Iordanului - Yardenit (locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan). Hozeva, Mănăstirea cu hramul Sfantul Gheorghe si Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul) ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, locul s-au rugat pentru ca Bunul Dumnezeu sa le dea un prunc. Ne inchinam in peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Pelerinajul continua spre Qumran, un scurt popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată la cel mai jos nivel din lume -420 m sub oceanul planetar. Continuam spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu si Muntele Ispitirii. Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Zilele 4 si 5: Ierusalim – Muntele Măslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa
In aceste doua zile vom vizita pe indelete cele mai importante locuri din Ierusalim, Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster, locul unde Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea „Tatăl nostru”, Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar și soarta Ierusalimului, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ( locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfantului Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos si ajungem la Biserica Sfintei Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Pelerinajul continua catre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6: Bethleem – Mănastirea Sfantul Sava
Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să părăsească Betleemul şi să fugă în Egipt. Pelerinajul continua in pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sfantul Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sfantul Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde înnoptau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu vizită la Biserica Sf. Nicolae. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 7: Ein Karem – Tel Aviv – București
Tel-Aviv la Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul întâlnirii Sfintei Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Ne deplasăm către Lod unde se află biserica ce adăpostește mormantul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sfantului Gheorghe. Tur de oras Tel-Aviv (oraşul primăverii), cel mai modern oraş din Israel şi apoi ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul de București.

Pretul include:
- transport avion București – Tel Aviv – București,
- taxe de aeroport,
- 6 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel)
- demipensiune (2 mese pe zi -intrare cu cină, ieşire cu mic dejun)
- transport cu autocar cu aer condiţionat,
- organizator, preot însoţitor și ghid local vorbitor de limba română.

N U I N C L U D E:
- taxiul pe Muntele Tabor (aprox. 7 Euro/pers).
- taxiul la Mănăstirea Sf. Sava (aprox. 7 euro / pers, se plătește în Israel).
- tips în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian).
- mesele de prânz.
- cheltuieli personale.

Detalii privind inscrierea, conditii de participare la:

pelerinaje-la-manastiri.blogspot.ro
Tel 0742268568, 0724525041
pelerinaje@email.com


Past Events

Joogan ytimessä

24 Sep 07:00 - 25 Sep 01:00 24 Sep 07:00 - 25 Sep 01:00 - Jerusalem Jerusalem
Jerusalem, Capital of Israel Jerusalem, Capital of Israel
Vijnana joogaretriitti Vijnana joogan alkulähteillä Israelissa 24.9. 1.10.2018 Ranskalaisnunnien luostari Jerusalemissa on henkeäsalpaavan kaunis ja rauhallinen paikka, jossa...   More info

Grupo Egito e Israel 2018

13 Oct 06:00 - 26 Oct 09:00 13 Oct 06:00 - 26 Oct 09:00 - Jerusalem Jerusalem
Jerusalem, Capital of Israel Jerusalem, Capital of Israel
Viagem Egito e Israel em 2018, um roteiro perfeito para quem gosta de história, uma peregrinação nos passos da humanidade. Roteiro Diferenciado. Pague parcelado em boletos...   More info


© 2018 Siguez